Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Walewska på Pangasius

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Pangasius är en bra ersättare för Sjötunga när man gör Walewska.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina fisken om den är fryst. Koka potatisen mjuk i vatten. Hälla av vattnet och mosa potatisen med en elvisp. Vispa ner grädde och äggulor och smaka av med salt och peppar. Spritsa eller skeda upp moset runt kanten på en stor ugnsform eller fyra portionsformar.
  2. Bred ut fisken i en ugnspanna så stor att filéerna får plats bredvid varandra. Salta, peppra, strö på löken och häll på vinet. Koka i mitten av ugnen i 200° ca 10 minuter, lite längre om filéerna är tjocka. Ta upp fisken med en hålslev och fördela den i formen/formarna. Öka ugnsvärmen till 250°.
  3. Sila ner spadet från fisken i en kastrull. Häll i vin, buljong och ½ dl grädde. Häll i mjölet och vispa tills det löst sig. Koka upp under omrörning och sjud sedan ca 3 minuter. Blanka av såsen med smöret. Rör ut äggulan i ½ dl grädde och häll i såsen under vispning. Ta kastrullen från värmen, salta och peppra. Häll såsen över fisken. Strö ost över såsen och gratinera i övre delen av ugnen tills rätten fått lite färg och är genomvarm, ca 10 minuter.
  4. Garnera med klor eller halvor av stjärten från hummern och sparrisknoppar. Servera med sockerärter och sallad.
  5. Grönt alternativ: Ersätt fisken med skivor av kokt fänkål och använd grönsaksbuljong, följ i övrigt receptet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.