Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wallas plommonpaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegod kaffe- eller efterrättskaka med plommon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull, tillsätt socker, havregryn och mjöl. Rör ihop till en deg, tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 8-10 minuter. Låt svalna något.
  2. Skölj, halvera och kärna ur plommonen. Lägg plommonen på pajskalet, tätt. Strö över lite strösocker, blandat med kanel. Extra gott!
  3. Smält matfettet och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner i äggsmeten och tillsätt till sist smöret. Rör om väl. Bred smeten över plommonen. Grädda ca 30 minuter, tills pajen fått lite färg.
  4. Servera med vispad grädde, glass eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.