Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wallenbergare

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Wallenbergaren har fått sitt namn efter den svenska finanssläkten och sägs ha uppfunnits av fru Amalia Wallenberg, dotter till läkaren och gastronomen Charles E. Hagdal. Eftersom att detta är en festrätt är receptet beräknat för 8 personer, men ingredienserna kan naturligtvis halveras. Servera Wallenbergaren med exempelvis Champinjon- eller Sherrysås och koktpotatis och grönsaker som förvällts i kokande, lättsaltat vatten. Ur Bonniers Stora Kokbok, 1983

Ingredienser

Instruktioner

Blanda färsen med salt och peppar, tillsätt ägget och grädden lite i taget. Forma färsen till åtta jämnstora lite platta bullar. Stek i smör på medelvärme ca 3 min per sida. Servera med gräddsås, mos och lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.