Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wallenbergare på ripa med gratäng på pressad potatis

 
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär ripbrösten i bitar och lägg tillsammans med kryddorna, saltet och äggulorna i en matberedare och kör i ca 1 minut. Tillsätt den kalla grädden och kör ytterligare i 1-2 minuter till smeten är slät. Gör små biffar av färsen och panera med ströbrödet. Stek biffarna i en stekpanna på medelvärme i en ca 3-4 minuter på varje sida. Pressa 4 portioner kokt potatis (ca 10-12) i en ungssäker och smörad form. Salta och peppra, vispa sedan 2 dl grädde till ett skum och bred över. Strö över 2 dl nyriven ost och gratinera i ugnen under en ca 8 minuter. Servera med lingonsylt och sockerärter och något gott att dricka.
  2. Smakklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.