Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wasabikyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är helt otroligt gott. Wasabi hittar ni där det ligger varor för sushi, det brukar vara en grön tub.

Ingredienser

Instruktioner

Skär med vass kniv längs varje kycklingfilé så det bildas en ficka. Skär bacon i små bitar och fräs det i stekpannan ca 2 minuter. Blanda bacon och örter. Fyll fickan på kycklingfileérna med blandningen och fäst med en tandpetare. Krydda med salt och peppar. Bryn fileérna runt om i smör i en stekpanna. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär löken i stora klyftor. Ansa och skär grönsakerna i bitar. Borsta potatisen ren och skär den i halvor eller klyftor. Smält smöret i långpannan. Lägg i grönsaker och potatis. Strö på salt. Stek ca 20 minuter i mitten av ugnen. Lägg filèerna på grönsakerna och stek ytterligare ca 15 minuter. Grönsakerna är då färdiga samtidigt. Rör ihop smör, wasabi och salt. Luta dig tillbaka och vänta på att superlativen ska hagla över dig, såvida inte någon sätter en tandpetare i halsen. Glöm inte att ta bort tandpetare innan servering!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.