Wasabi hör till de kryddor som kan öka förbränningen, dessutom ger den antioxidanter och cancerhämmande ämnen.
Instruktioner
- Skär snitt längs långsidan av kycklingfiléerna och skär inåt tills du kan öppna dem utan att dela dem helt.
- Stryk wasabi på varje filé och salta. Wasabi är starkt så stryk tunna lager om du inte har en wasabi älskare som middagsgäst.
- Rulla ihop filéerna och stick en tandpetare genom dem. Bryn filéerna i rapsolja i en teflonpanna tills de fått fin färg. Stryk honung på rullarna och strö över sesamfrön.
- Lägg filéerna i en ugnsfastform och stek i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
- Halvera gurkorna och skrapa bort kärnorna med en sked. Halvera och kärna ur paprikorna. Skär alla grönsaker i smala stavar.
- Värm upp oljan i en teflonpanna och fräs grönsakerna under några minuter.
De färdiga grönsakerna ska vara krispiga och inte tappa någon färg. Smaka av med vinäger och chilisåsen.
- Lägg grönsakerna på ett serveringsfat och lägg kycklingfiléerna överst.
Publicerat den
17 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar