Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wellington Lemon Cake

(1 kommentar)  
Skriv ut

En frisk kaka som är ganska mäktig. Servera gärna med glass eller hårt vispad grädde och bär, t.ex. hallon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj och bröa en rund form med avtagbara kanter, ca 22 cm.
  3. Vispa ägg, socker, yoghurt, olja och citronskal, helst med elvisp. Vänd ner vetemjölet. Blanda till en jämn smet. Häll i formen.
  4. Grädda ca 45 minuter i nedre delen av ugnen. Känn efter med en sticka att kakan är torr innan du tar ut den. Låt kakan vila ca 10 minuter innan den stjälps upp på galler med ett fat under.
  5. Värm under tiden citronsaft och socker. Rör tills sockret smält.
  6. Stick hål i kakans ovandel med gaffel, strumpsticka eller små grillspett. Ringla den varma citronlagen över kakan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • AnnoMundi 24 november 2010

    Jättegod kaka! Kan hålla med om att den var väldigt mäktig men det var absolut inget negativt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.