- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Hemgjord salsa med utsökt arom och smak som passar utmärkt till bakad pitabröd och chips av olika former.
Instruktioner
- Sätt en stor kastrull på låg värme med olivolja i botten.
- Bryt paprikorna i mindre bitar och ta bort frön från insidan. Bryt poblanon på samma sätt men spara frön.
- Hacka löken i stora bitar och skala vitlöken och blanda alla dessa ingredienser i den varma grytan och tillsätt jalopenopepparn med eller utan frön. Smaken med frön blir mera hot.
- Låt alla dessa ingredienser sjuda under lock i 15 minuter, men man bör röra om nu och då.
- Tag av kastrullen från värmen. Ta fram mixern och öppna burken med tomaterna och häll dem i mixern tillsammans med mycket cilantroblad. (Cilantron kommer från kumminfrön) Låt detta kalla bli mixt. Tillsätt det rivna äpplet och häll det i en stor skål. Häll nu resten av innehållet i den varma grytan ned i mixern allt eftersom plats ges.
- När allt är mixat, pressa limen och rör noggrant omkring.
- Salsan är nu fortfarande varm men den smakar utmärkt även så till chips och bakad pitabröd och som sidorätt till olika rätter.
- Håller sig färsk 5-6 dar i kylskåp.
Publicerat den
13 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar