Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

West Creek Salsa

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Hemgjord salsa med utsökt arom och smak som passar utmärkt till bakad pitabröd och chips av olika former.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt en stor kastrull på låg värme med olivolja i botten.
  2. Bryt paprikorna i mindre bitar och ta bort frön från insidan. Bryt poblanon på samma sätt men spara frön.
  3. Hacka löken i stora bitar och skala vitlöken och blanda alla dessa ingredienser i den varma grytan och tillsätt jalopenopepparn med eller utan frön. Smaken med frön blir mera hot.
  4. Låt alla dessa ingredienser sjuda under lock i 15 minuter, men man bör röra om nu och då.
  5. Tag av kastrullen från värmen. Ta fram mixern och öppna burken med tomaterna och häll dem i mixern tillsammans med mycket cilantroblad. (Cilantron kommer från kumminfrön) Låt detta kalla bli mixt. Tillsätt det rivna äpplet och häll det i en stor skål. Häll nu resten av innehållet i den varma grytan ned i mixern allt eftersom plats ges.
  6. När allt är mixat, pressa limen och rör noggrant omkring.
  7. Salsan är nu fortfarande varm men den smakar utmärkt även så till chips och bakad pitabröd och som sidorätt till olika rätter.
  8. Håller sig färsk 5-6 dar i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.