Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Whiskeybiskvier

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

2 goda ting i en. Kan förvaras tätt förslutna i kylskåp högst en vecka, går även att frysa några dagar under plast, ta fram, doppa i choklad och dekorera. Serveras med fördel till ett glas fin lagrad malt whiskey.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mandelbotten: Blanda mandelmassa och socker i en skål. Tillsätt äggvitan, lite i taget så att det inte blir klumpar.
  2. Spritsa ut små rundlar (ca 2 cm i diameter) på en plåt med bakplåtspapper. Baka i 180 grader i ca 12 minuter (de ska bli gyllenbruna). OBS! Öppna ej ugnsluckan under tiden, de kan lätt sjunka ihop och bli platta då. Låt svalna. Lossa från pappret och lägg kakorna uppvända på en bricka.
  3. Ett tips är att ställa in bottnarna några minuter i frysen om de inte lossnar från pappret.
  4. Smörkräm: Smält kokosfettet. Blanda vatten och socker i en bunke och tillsätt det ljumna kokosfettet.
  5. Vispa med elvisp på hög hastighet tills det blir vitt. Tillsätt därefter smöret och vispa upp ytterligare. Smält chokladen i vattenbad och tillsätt därefter chokladen och äggulorna tills de övriga ingredienserna.
  6. Blanda försiktigt så att det inte skär sig. Sist av allt, smaksätt med whiskeyn. Spritsa eller bred krämen direkt på mandelbottnarna. Kyl dem tills de stelnat (går även bra att lägga i frysen en stund).
  7. Hit kan du förbereda biskvierna om du vill frysa in dem.
  8. Kan förvaras tätt förslutna i kylskåp högst en vecka, går även att frysa några dagar under plast, ta fram, doppa i choklad och dekorera.
  9. Chokladtoppen: Smält chokladen och doppa därefter toppen av biskvin. Precis innan chokladen stelnar kan man lägga på bladguld som pricken över i.

Kommentarer (1)

  • weson 19 december 2009

    det står inte i reseptet hur mycket socker det ska vara i smörkrämen. bara sedan att blanda vatten och socker men ej mängd. =(

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.