Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Whiskeygravad lax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ej beprövat men det låter onekligen spännande!

Ingredienser

Instruktioner

Ta bort ryggbenet på laxen och dela biten tvärs. Blanda kryddorna, rosépepparn ska krossas. Klappa in kryddorna i fisken. Lägg fiskbitarna med köttsidan mot varandra, tunn sida mot tjock sida. Häll whiskyn i en tät påse. Lägg fisken i påsen med whiskyn i kylen i två dygn, vänd morgon och kväll. Skär upp i tunna, vackra skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.