Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Whiskyflamberad entrcôte med dragonsenapsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Av allt nötkött så har entrecôte den kraftfullaste smaken. Därför tål den också tufft sällskap som av den här såsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram och peppra köttet, det mår bra av att tempereras före stekning. Plocka fram samtliga ingredienser.
  2. Entrecôte ska stekas över kraftig värme, så att köttet snabbt får bra färg. Sedan modereras värmen så att inte stekfettet bränns. Hetta upp en stor stekpanna,bryn fettet och stek köttet. Salta. När köttet är stekt, dras pannan av värmen, ( bort från köksfläkt), whiskyn hälls över och det hela flamberas.
  3. Lägg över entrecôterna på varma tallrikar som sedan ev ställs in i 100 grader varm ugn. Rör ner créme fraiche, senap, dragon och persilja i pannan. Koka upp, smaka med salt och ev ytterligare några droppar whisky eller lite vatten om såsen blir för fast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.