Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Whiskymarinerad fläskkarré

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Äppeljuice, rosmarin och whisky sätter fin smak på fläskkarrén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela fläskkarrén på längden. Blanda ingredienserna till marinaden i en kraftig plastpåse. Lägg i köttet och marinera 2-4 timmar.
  2. Hetta upp smöret i en stekgryta och bryn köttbitarna så att de får fin färg. Salta och peppra.
  3. Skala och grovhacka löken, lägg löken i grytan och häll över marinaden. Stick in en köttermometer och stek sakta under lock tills termometern visar 75º, ca 45 minuter.
  4. Lägg i katrinplommonen när det återstår ca 5 minuter av stektiden. Tag upp stekarna och katrinplommonen, håll dem varma.
  5. Sila skyn och mät upp 4 dl sky + buljong. Häll blandningen i grytan.
  6. Vispa ut mjölet i grädden och häll ner i den heta skyn. Låt såsen småkoka ett par minuter. Smaka av med mer kryddor om det behövs.
  7. Skär upp stekarna i 1 ½ cm tjocka skivor. Lägg upp på fat med katrinplommon och garnera med rosmarin.
  8. Servera med potatis, sås och lättkokta morotsslantar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.