Äppeljuice, rosmarin och whisky sätter fin smak på fläskkarrén.
Instruktioner
- Dela fläskkarrén på längden. Blanda ingredienserna till marinaden i en kraftig plastpåse. Lägg i köttet och marinera 2-4 timmar.
- Hetta upp smöret i en stekgryta och bryn köttbitarna så att de får fin färg. Salta och peppra.
- Skala och grovhacka löken, lägg löken i grytan och häll över marinaden. Stick in en köttermometer och stek sakta under lock tills termometern visar 75º, ca 45 minuter.
- Lägg i katrinplommonen när det återstår ca 5 minuter av stektiden. Tag upp stekarna och katrinplommonen, håll dem varma.
- Sila skyn och mät upp 4 dl sky + buljong. Häll blandningen i grytan.
- Vispa ut mjölet i grädden och häll ner i den heta skyn. Låt såsen småkoka ett par minuter. Smaka av med mer kryddor om det behövs.
- Skär upp stekarna i 1 ½ cm tjocka skivor. Lägg upp på fat med katrinplommon och garnera med rosmarin.
- Servera med potatis, sås och lättkokta morotsslantar.
Publicerat den
15 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar