Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Whiskymarinerad oxfilé

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Entrecote är ett utmärkt alternativ att byta till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vitlök och alla ingredienserna till marinaden i en skål. Häll den över köttet. Täck och låt stå kallt i 12 timmar.
  2. Torka eventuellt av köttet och salta sparsamt. Grilla 2-4 minuter på varje sida beroende på hur biffens tjocklek och gästernas önskemål.
  3. Mitt tips: Servera gärna Hasselbackspotatis till.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • king200 29 juni 2008

    väldigt god

  • king200 29 juni 2008

    väldigt god

  • Tingeling13 19 oktober 2008

    En väldigt god "vuxen"marinad (barnen gillade den inte alls som man kanske kan förstå). Nästa gång kommer jag att hoppa över balsamvinägern för det smakade för mycke och jag är inte så förtjust i vinäger.

  • Berntsdotter 20 november 2008

    Vi upplevde ett Halleluja-moment igår! Det här var helt klart den godaste oxfilén jag har ätit i hela mitt liv! Så mör och så jättegod smak! Rekommenderas verkligen! Dock så hade jag ingen balsamvinäger hemma så jag tog äppelcidervinäger istället, jag hade en annan whiskeysort och jag glömde bort köttet så det marinerades snarare i 20 timmar än i 12. Men oj oj oj vad gott det var!

  • lindarosenquist 29 november 2008

    Hur gott som helst. Köttet blev verkligen smakrikt. Kommer jag göra fler gånger. Marinerade i 7 timmar och det blev bra det också. Tack för ett smarrigt recept!

  • Gillsan 29 november 2008

    Hej! Jag tackar så mycket för kommentaren. kul att du tyckte om det.

  • cami01 5 januari 2010

    Vi valde din oxfilé som huvudrätt på nyårsafton, tillsammans med en potatiskaka och det blev verkligen lyckat! Alla åt som galna! Även de som inte gillar whisky gillade köttet, men jag kan tänka mig att det blir lite för "vuxet" för barn. Vi kommer garanterat laga detta fler gånger. Tack för ett toppenrecept, en klar femma!

  • spendropen 13 november 2010

    Extremt god marinad klar 5:a! Däremot tog jag en rökig Whiskey sen hade jag ingen tomatpuré så det fick bli ett par matskedar passerade tomater med chili....

  • biha 28 december 2011

    Skall marinaden värmas, å äta till det stekta köttet.......efter att köttet marinerats?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.