Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Whiskymarinerad tjälknöl

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 timmar
Skriv ut

Denna ligger klart högt på 10-topplistan. Funkar alltid, vare sig det är söndagsmiddag eller fest.....

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt in i ugnen på 75°C. Lägg den frysta steken i en ugnsfast form. Låt steken stå i ugnen i cirka 8 timmar, tills innertemperaturen är 60°.
  2. 2. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull, låt koka upp och sedan kallna. Lägg den varma steken, när den är klar, i den kalla lagen. Låt köttet ligga i lagen i kylskåp i 4 timmar. Om köttet ligger längre i lagen blir den alldeles för salt.
  3. 3. Skär sedan upp köttet i tunna skivor och servera med whiskysås, svartvinbärgelé och kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Forsen 6 februari 2008

    Riktigt god variant på tjälknöl! Testlagade en bit älgkött inför min kommande 40-års fest, supergod, jag kommer att servera hälften "vanliga knölar" och hälften "Whiskey-knölar", blir spännande att se vad som försvinner först...........

  • VVS-HAKAN 31 mars 2010

    hur fixar man till whiskysåsen ??

  • Kullen19 22 februari 2014

    Gjort denna några gånger och måste säga att denna är snäppet bättre än vanlig tjälknöl... :) en absolut favoriträtt som åter igen kommer att serveras i morgon

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.