Whiskylikören Drambuie, som smaksätter dessa kakor, har fått sitt namn av gaeliska "An Dram Buidheach" som betyder "drinken som tillfredsställer".
Instruktioner
- Hacka samman mjöl, socker och matfettet skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare.
- Forma degen till två rullar, ca 4 cm i diameter. Linda in rullarna i plastfolie. Låt dem vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Gör fyllningen: Blanda socker, grädde och honung i en kastrull.
- Låt honungsblandningen koka häftigt till en tjock smet, ca 10 minuter. Tänk på att inte röra om i smeten när den kokar eftersom den då lätt sockrar sig.
- Ta kastrullen från värmen. Tillsätt matfett och Drambuie. Låt krämen kallna.
- Skär varje mördegsrulle i 12-13 bitar, ca 1 cm breda. Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt.
- Gör en liten grop i mitten av varje kaka. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Tryck försiktigt i mitten på de varma kakorna så att gropen djupnar. Fyll därefter groparna med Drambuiefyllning. Låt kakorna kallna på galler. Låt kakorna stå i kylen tills de ska serveras.
Publicerat den
22 januari 2008
Skriv kommentar