Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Whiskyögon

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Whiskylikören Drambuie, som smaksätter dessa kakor, har fått sitt namn av gaeliska "An Dram Buidheach" som betyder "drinken som tillfredsställer".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl, socker och matfettet skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare.
  2. Forma degen till två rullar, ca 4 cm i diameter. Linda in rullarna i plastfolie. Låt dem vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Gör fyllningen: Blanda socker, grädde och honung i en kastrull.
  4. Låt honungsblandningen koka häftigt till en tjock smet, ca 10 minuter. Tänk på att inte röra om i smeten när den kokar eftersom den då lätt sockrar sig.
  5. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt matfett och Drambuie. Låt krämen kallna.
  6. Skär varje mördegsrulle i 12-13 bitar, ca 1 cm breda. Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt.
  7. Gör en liten grop i mitten av varje kaka. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter.
  8. Tryck försiktigt i mitten på de varma kakorna så att gropen djupnar. Fyll därefter groparna med Drambuiefyllning. Låt kakorna kallna på galler. Låt kakorna stå i kylen tills de ska serveras.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.