Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Whiskysås à la Arne

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Ett recept från Allt om Mat som gjorde succé till oxfilé med Hasselbackspotatis. Det ska vara rökig maltwhisky, gärna av Islay-typ. Gör gärna dubbel sats av såsen, det går åt mycket!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en tjockbottnad kastrull. Häll över 1 msk grädde när löken nästan är torr. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja.
  2. Stöt grönpepparkorn i mortel och blanda ner dem i såsen. Koka samman i 5 minuter. Rör ut maizenan i lite kallt vatten. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min. Smaka av och tillsätt ev mer whisky efter smak, drygt 1 msk.
  3. Rör ner smöret precis före servering så att såsen blir blank.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • maggan123 10 april 2010

    whiskysås

  • miaapple 12 november 2012

    Ojojoj vilket gott recept!!!!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.