Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Supergott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. *Putsa fläskfilen fri från senorna. *Gör djupa små jack runt om filén med spetsen på en smal kniv och stick ner smalt skurna klyftor av vitlök. *Stänk på lite olivolja och klappa in filén med örtkryddorna. *Bryn den hela filén runt om i lite smör och olja, sänk värmen och stek i ca 5 minuter tills den fått en fin ljusbrun färg.
  2. *Hacka svampen, schalottenlökar och skuren skinka *Fräs allt i lite olja och smör i ca 10 minuter eller tills blandningen blivit torr från all vätska från svampen. *Peppra.
  3. *Sätt ugnen på 175 grader. *Kavla ut smördegsplattorna och skär degkanterna jämna, spara strimlorna. *Fördela svampmixen jämnt över degen och lägg på filén.Förslut genom att fukta med vatten och tryck ihop försiktigt. Dekorera med några tunna strimlor smördeg över rullen i sicksackmönster. *Pensla med en skvätt mjölk eller vispat ägg och grädda i ugnen i 20-25 minuter (lite beroende på hur hårt man stekt filén innan).
  4. För såsen: *Fräs tre finhackade schalottenlökar, persiljekvisten och sex hela grönpepparkorn i lite smör och olja, tillsätt vinäger och koka (reducera) i några minuter. *Tillsätt grädde, vatten, soja och några stötta grönpepparkorn. Låt sjuda under tiden fläskfilén gräddas i ugnen. *Sila bort lökblandningen och tillsätt svartvinbärsgelen, smaka av med salt och stött grönpeppar. *Servera med stekt potatis.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.