Supergott!
Instruktioner
- *Putsa fläskfilen fri från senorna.
*Gör djupa små jack runt om filén med spetsen på en smal kniv och stick ner smalt skurna klyftor av vitlök.
*Stänk på lite olivolja och klappa in filén med örtkryddorna.
*Bryn den hela filén runt om i lite smör och olja, sänk värmen och stek i ca 5 minuter tills den fått en fin ljusbrun färg.
- *Hacka svampen, schalottenlökar och skuren skinka
*Fräs allt i lite olja och smör i ca 10 minuter eller tills blandningen blivit torr från all vätska från svampen. *Peppra.
- *Sätt ugnen på 175 grader.
*Kavla ut smördegsplattorna och skär degkanterna jämna, spara strimlorna.
*Fördela svampmixen jämnt över degen och lägg på filén.Förslut genom att fukta med vatten och tryck ihop försiktigt. Dekorera med några tunna strimlor smördeg över rullen i sicksackmönster.
*Pensla med en skvätt mjölk eller vispat ägg och grädda i ugnen i 20-25 minuter (lite beroende på hur hårt man stekt filén innan).
- För såsen:
*Fräs tre finhackade schalottenlökar, persiljekvisten och sex hela grönpepparkorn i lite smör och olja, tillsätt vinäger och koka (reducera) i några minuter.
*Tillsätt grädde, vatten, soja och några stötta grönpepparkorn. Låt sjuda under tiden fläskfilén gräddas i ugnen.
*Sila bort lökblandningen och tillsätt svartvinbärsgelen, smaka av med salt och stött grönpeppar.
*Servera med stekt potatis.
Publicerat den
26 februari 2008
Skriv kommentar