Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wienerbröd

 
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Väldigt goda wienerbröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i den kalla mjölken. Tillsätt salt, socker och ett uppvispat ägg. Rör i så mycket mjöl att degen går lätt att forma.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig med lite mjöl. Spara ca 1 dl av mjölet till utbakningen.
  3. Kavla och vik ut degen till en rektangel 30x40 cm, ca 1 cm tjock. Lägg margarin på 2/3 av rektangeln.
  4. Vid över delen som där inte är margarin på och gör en kvadrat av det. Lägg i kylen och vila i 10 minuter och gör om utkavlingen och margarinet 2 ggr till.
  5. Koka däremellan vaniljkrämen: Vispa samman mjölken, mjölet, äggulan eller ägget och socker i en kastrull. Låt krämen sjuda under omrörning tills den blivit tjock. Låt den kallna och tillsätt vanillinsockret.
  6. Spandauer: Kavla ut wienerdegen till en fyrkantig kaka, ca ½ cm tjock. Dela den i fyrkanter 10x10 cm. Lägg vaniljkrämen i mitten av varje fyrkant. Vik upp hörnen mot mitten och tryck till ordentligt.
  7. Vill man kan man grädda dem efter ca 1 timmes jäsning i kylen, eller lägg dem i frysen och tag upp vad man behöver för tillfället och jäs dem ut i rumstemperatur ca 1 timme.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 250-275° i 5-8 minuter. När de wienerbröden svalnat något lägg på vaniljsocker utrört i vatten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.