Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wienerbröd

 
  • Serverar: 13 portioner
Skriv ut

Mycket gott till fikat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen i en bunke. Häll kall mjölk över och rör om tills jästen lösts upp. Blanda ner uppvispat ägg, strösocker, salt och till sist vetemjöl. Spara ev lite mjöl till utbakningen. Arbeta samman till en smidig deg. Lägg degen i kylskåp så att den blir riktigt kall. Låt även smöret blir riktigt kallt. Kavla ut degen (enligt kursavsnittet: Wienerdeg). Skär ut kvadratiska rutor med vass kniv. Sätt en klick smör på mitten av rutan. Strö över lite strösocker och mandel eller nötter. Vik nu över varje flik till mitten och tryck till en aning Sätt en klick vaniljkräm i mitten. Jäs wienerbröden svalt på plåt ca 1/2 - 1 timme. Pensla med uppvispat ägg. Grädda. När kakorna är kalla glaserar man med socker- glasyr.
  2. Ugnstemperatur: ca 250 grader Baktid: ca 5 - 8 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.