Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wienerbröd med hallon och lemoncurd

 
Skriv ut

Sött möter syrligt i denna frasiga bakelse. Lemon curden räcker till fler wienerbröd än i receptet, men när du ändå gör den är det smart att passa på att göra en liten burk med festligt pålägg för andra dagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina smördegsbottnar på en ugnsplåt. Sätt ugnen på 225 grader. Pressa citronsaft och blanda tillsammans med socker och smör i en kastrull. Rör ner majsena. Vispa ihop äggen och rör ner dem i vätskan. Värm upp blandningen under omrörning tills den tjocknat men låt den inte koka. Ta kastrullen från plattan. Bred en cirkel av lemon curd i mitten på varje botten. Vik in några cm av hörnen mot mitten, tryck till. Pensla degen med uppvispat ägg.
  2. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter eller tills de har fått fin färg. Låt dem svalna.
  3. Precis före servering: Garnera med hallon och sikta florsocker över dem. Garnera med en citronmelisskvist.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.