Dessa frestande wienerbröd med läcker hasselnötsfyllning får det verkligen att vattnas i munnen! Jästiden är lång men den som väntar på nåt gott ...
Instruktioner
- Rör samman smör och ägg. Blanda sedan ner grädden i smörblandningen.
- Smula ner jästen. Rör runt så att jästen löses. Blanda till sist ner socker, salt och mjöl. Knåda till en smidig deg.
- Kavla ut en rektangel, ca 40x50 cm, och skär eller sporra ut 20 fyrkanter.
- Fördela hasselnötsmassan på degbitarna. Vik in hörnen mot mitten och lägg sedan kakorna i pappersformar.
- Låt dem jäsa cirka 2 timmar. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med ägg och grädda i mitten av ugnen 7-10 minuter.
- Låt kakorna svalna medan du smälter chokladen i vattenbad eller i mikron.
- Ringla därefter den smälta chokladen över wienerbröden.
Publicerat den
7 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En jättegod bulle. Fick nog inte den riktiga wienerbrödskänslan, lutar mer åt karlsbaderhållet. Lättbakat. Tack för ett bra recept.