De här wienerbullarna ser inte bara söta och fina ut, de är även ljuvligt frasiga med en kolaaktig fyllning. Ett annorlunda wienerbröd som få kan motstå.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Häll över vattnet och rör tills jästen löst sig. Rör sedan ner socker, ägg och crème fraiche.
- Arbeta in mjölet så att du får en smidig deg. Spara lite mjöl till utbakningen. Låt degen jäsa 1 timme.
- Rör samman ingredienserna till fyllningen i en kastrull. Låt smeten koka upp och dra sedan kastrullen åt sidan.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda degen och dela den sedan i 12 bitar. Forma bitarna till runda bollar.
- Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt och gör en fördjupning i varje bulle. Fördela kolafyllningen i groparna. Låt bullarna jäsa 45 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa ägget och pensla bullarna med det. Grädda bullarna ca 10 minuter eller tills de blivit gyllene.
- Rör ihop glasyren och ringla den över bullarna i ett vackert mönster.
- Variera fyllningen:
Istället för kolafyllningen ovan kan du fylla groparna i bullarna med hallonsylt. Klicka 1-2 tsk sylt i varje bulle. Det blir väldigt fint om du även färgar glasyren med ett par droppar röd hushållsfärg innan du ringlar över den.
Publicerat den
8 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Dessa kan verkligen få motstå. Lätta och luftiga utan smör i degen. Mycket goda.