Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wienerbullar med muscovado

(1 kommentar)  
Skriv ut

De här wienerbullarna ser inte bara söta och fina ut, de är även ljuvligt frasiga med en kolaaktig fyllning. Ett annorlunda wienerbröd som få kan motstå.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Häll över vattnet och rör tills jästen löst sig. Rör sedan ner socker, ägg och crème fraiche.
  2. Arbeta in mjölet så att du får en smidig deg. Spara lite mjöl till utbakningen. Låt degen jäsa 1 timme.
  3. Rör samman ingredienserna till fyllningen i en kastrull. Låt smeten koka upp och dra sedan kastrullen åt sidan.
  4. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda degen och dela den sedan i 12 bitar. Forma bitarna till runda bollar.
  5. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt och gör en fördjupning i varje bulle. Fördela kolafyllningen i groparna. Låt bullarna jäsa 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Vispa ägget och pensla bullarna med det. Grädda bullarna ca 10 minuter eller tills de blivit gyllene.
  7. Rör ihop glasyren och ringla den över bullarna i ett vackert mönster.
  8. Variera fyllningen: Istället för kolafyllningen ovan kan du fylla groparna i bullarna med hallonsylt. Klicka 1-2 tsk sylt i varje bulle. Det blir väldigt fint om du även färgar glasyren med ett par droppar röd hushållsfärg innan du ringlar över den.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • zonale 16 januari 2009

    Dessa kan verkligen få motstå. Lätta och luftiga utan smör i degen. Mycket goda.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.