En god köttfärslimpa
Instruktioner
- Stek gul lök i smör så att den får ordentligt med färg. Låt kallna och mal eller kör i mixer.
Blanda färs, ströbröd, mjölk och lök med salt och peppar. Tillsätt därefter grönsakerna och forma det hela till en limpa på en smord plåt.
- Pensla med soja och låt vila i kylen någon halvtimma. Ställ ugnen på 180° och ställ in limpan.
Tillsätt vatten efter 15 minuter, låt det hela halvsteka tills limpan är genomgräddad.
Ta limpan ur ugnen efter ca 30 min.
- Sås: Fräs lite smör i en kastrull, tillsätt mjöl och slå i buljongen från limpan.
Koka ihop med grädde och krydda med kryddpeppar.
- Skiva limpan och servera med gräddsåsen, pressad potatis och rårörda lingon.
Publicerat den
16 september 2008
Skriv kommentar