Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wienerkyckling

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En saftig kyckling med knaprig panering är svår att motstå. Servera kyckling med råkostsallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i 12 delar och skölj och/eller torka av delarna. Dra av skinnet på kycklingen.
  2. Häll upp mjölet i en djup tallrik och ströbrödet i en annan djup tallrik. Vispa ihop äggvitorna i ytterligare en annan tallrik. Klä ett fat med aluminiumfolie.
  3. Gnid in kycklingdelarna med salt och peppar. Vänd dem i mjölet och doppa dem sedan i äggvitorna. Vänd dem till sist i ströbrödet. Tryck till paneringen med fingrarna så att kycklingdelarna är helt täckta med panering.
  4. Hetta upp hälften av oljan eller matfettet i en stor stekpanna. Stek hälften av kycklingdelarna ca 12 minuter tills de är gyllene. Lägg upp dem på fatet och håll dem varma i ugnen. Stek resten av kycklingen på samma sätt.
  5. Skär citronen i klyftor och lägg upp kycklingen med citron på tallrikar. Servera genast.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.