Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wienerschnitzel av fläskfilé

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är i mitt tycke den godaste schnitzeln.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filén noga, ta bort hinnor och eventuellt fett. Skär den i ca 2 ½ cm tjocka skivor. Banka ut dem lätt och krydda med salt och peppar.
  2. Vänd bitarna i vetemjöl och klappa av överflödigt mjöl. Därefter vändes de i uppvispat ägg och sist i ströbrödet. Var noga med att trycka fast ströbrödet.
  3. Stek genast i så mycket olja att det nästan täcker dem. Passa noga så de inte bränns.
  4. Serveras med citronklyftor.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • wimpan 12 juli 2012

    Kan bara hålla med verkligen jättegott!

  • Lennart Olsson 2 februari 2018

    Jag gör också wienerschnitzel på fläskfilé, men då måste det vara ansjovis, kapris och en skiva citron på filéerna, annars är det en wienersteak enligt svenskar och danskar, som oftast blir lurade i utlandet inkl Wien.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.