Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wienerstänger med äppelmos

(1 kommentar)  
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Det går snabbt att göra många småkakor eftersom degen gräddas i längder och skärs i bitar efter gräddningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och hjorthornsalt och rör ner i smeten.
  2. Dela degen i fyra längder. Rulla ut och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
  3. Gör en fördjupning i längderna och fyll med en sträng äppelmos. Pudra över kanel och grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
  4. Rör ihop glasyren och bred den över äppelmoset på de varma längderna. Skär längderna på snedden i ca 3 cm breda bitar innan de hunnit kallna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nicoleedlund 18 september 2008

    jättegoda väldigt fina! superlätta att göra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.