- Serverar: 4-8 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Grymt god, lagom söt.
Tänk på att smörmängden till fyllningen kan minskas efter eget tycke och smak..
Instruktioner
- Värm mjölken till 37 grader, tillsätt jäst och rör om.
- Smält smöret blanda i hälften av mjölet i.
Häll i salt, socker, och degspadet. Arbeta degen smidig. Tillsätt resten av mjölet men spar lite till utbakningen. Jäs 1 timme.
- Gör garneringen under tiden degen jäser. Blanda smält smör, mjöl, socker, mandel/kokos till grynigt strössel låt svalna.
- Fyllningen:
Koka marsankrämen. Låt kallna.
Smält smöret rör smidigt med florsocker och vaniljsocker.
(Är man inte förtjust i smörkräm så uteslut smöret)
- Tillsätt kall marsankräm i små klickar i grytan. Rör kraftigt hela tiden. Om krämen skär sig, tillsätt lite mjölk och vispa kraftigt ett par minuter ev. lite värme på spisen.
- Ta upp degen på bakbordet. Knåda lite och kavla till en avlång kaka ca. 15x25 cm. Lägg på smord plåt och låt jäsa till dubbelstorlek eller efter ca 30 minuter.
- Pensla försiktigt med ägg. Strö på strösslet.
Grädda i 225 - 250 grader ca 15 minuter. Låt kallna.
Klyv kakan i 2 bottnar. Fyll med krämen.
- Strö över lite florsocker före servering.
Publicerat den
27 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den här kakan blev inte alls populär här. Vi tyckte att garneringen var för söt och vi gillade inte smörkrämen emellan. Jag hade ugnen på 225 grader och kakan endast inne 12 min och längre än så hade inte blivit bra.