Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Windsorlängd

(1 kommentar)  
Skriv ut

En härligt god kaffelängd som smakar läckert.

Ingredienser

Instruktioner

Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Rör ut den i mjölken. Blanda hälften av mjölet, salt och socker i en bunke. Finfördela matfettet i blandningen. Rör ner ägget och degspadet tillsammans med resten av mjölet. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig och låt den jäsa övertäckt i 1 timme. Blanda under tiden till marsankrämen. Rör matfett, socker och florsocker smidigt. Klicka ner marsankrämen, lite i taget. Rör ner mandelmassan och det rivna fruktskalet om du vill smaksätta med detta. Tag upp degen på bakbordet och forma den till en slät längd eller bulle. Låt den jäsa till dubbel storlek på bakpappersklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg och stö på lite grovriven mandelmassa. Grädda i 225 grader ca 15 minuter. Låt brödet svalna. Klyv det på mitten och bred ut fyllningen. Lägg ihop och sikta florsocker över.

Kommentarer (1)

  • flabban 19 november 2011

    Mycket god, påminner om den man köpte förr på kondis. Uteslöt mandelmassan, räckte så bra med att sikta florsocker över. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.