Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Winets äkta jordnötsås, en specialare

(2 kommentarer)  
Winets äkta jordnötsås, en specialare Winets äkta jordnötsås, en specialare
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jordnötssås som den ska tillredas för smaksensation.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka löken, skala vitlöken och finhacka. Skala de gröna kardemummakornen. Hacka/mal jordnötterna.
  2. Hetta upp plattan och sätt på en stor kastrull och häll ner en del av oljan, vitlöken, currypastan, cayennepepparn och den finhackade gula löken. Låt det fräsa ett par minuter.
  3. Tillsätt resten av jordnötsoljan och häll sedan i lite gurkmeja, koriander, spiskummin, ingefära och rör om så det inte bränns.
  4. Sleva ner jordnötspastan och rör om och låt den smälta i värmen till en krämig massa, rör ner resten av de torra kryddorna, inklusive kanel och resten av ingefäran och rör om ordentligt.
  5. Häll på kokosmjölken och de hackade nötterna, rör om noga och låt det koka upp sakta.
  6. Häll i grädden, fisksåsen och soyan och låt det sjuda nån minut.
  7. Häll i sweetchilisåsen, sambal oelek, limesaft och sockret/farinet och lite mer kanel. Låt det koka upp och låt det sedan sjuda på ganska låg värme i 10-15 minuter. Rör om då och då så det inte bränns vid.
  8. Smaka av för att ev tillsätta något mer av kryddorna eller socker för att få Er favoritsmak. Låt det puttra på låg värme i totalt 30 min med omrörning ofta, den blir bara godare av längre "koktid".
  9. Det är svårt att säga exakta mått av kryddor då alla tycker olika men prova er fram, experementera är roligt i köket.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • elpatron 19 september 2008

    Så här kan det se ut när jag gör en kycklingwok med grönsaker :)

  • em_elie 24 november 2010

    Super GOTT!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.