- Serverar: 4-8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Jordnötssås som den ska tillredas för smaksensation.
Instruktioner
- Finhacka löken, skala vitlöken och finhacka. Skala de gröna kardemummakornen. Hacka/mal jordnötterna.
- Hetta upp plattan och sätt på en stor kastrull och häll ner en del av oljan, vitlöken, currypastan, cayennepepparn och den finhackade gula löken.
Låt det fräsa ett par minuter.
- Tillsätt resten av jordnötsoljan och häll sedan i lite gurkmeja, koriander, spiskummin, ingefära och rör om så det inte bränns.
- Sleva ner jordnötspastan och rör om och låt den smälta i värmen till en krämig massa, rör ner resten av de torra kryddorna, inklusive kanel och resten av ingefäran och rör om ordentligt.
- Häll på kokosmjölken och de hackade nötterna, rör om noga och låt det koka upp sakta.
- Häll i grädden, fisksåsen och soyan och låt det sjuda nån minut.
- Häll i sweetchilisåsen, sambal oelek, limesaft och sockret/farinet och lite mer kanel. Låt det koka upp och låt det sedan sjuda på ganska låg värme i 10-15 minuter. Rör om då och då så det inte bränns vid.
- Smaka av för att ev tillsätta något mer av kryddorna eller socker för att få Er favoritsmak. Låt det puttra på låg värme i totalt 30 min med omrörning ofta, den blir bara godare av längre "koktid".
- Det är svårt att säga exakta mått av kryddor då alla tycker olika men prova er fram, experementera är roligt i köket.
Publicerat den
3 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Så här kan det se ut när jag gör en kycklingwok med grönsaker :)
Super GOTT!