En sund rätt som i stort sett blir färdig i en handvändning. Passar utmärkt för såväl vuxna som barn.
Instruktioner
- Putsa fläskfilén. Skär filén i tunna skivor. Blanda soja och potatismjöl i en skål och tillsätt köttet. Ställ åt sidan.
- Plocka av alla kinakålsblad från huvudet. Skölj bladen noga. Låt bladen rinna av väl. Halvera bladen på längden och skär dem i 2 cm stora bitar. Ansa paprikan och skär den i tunna strimlor. Skölj och ansa vårlökarna och skär dem i tunna skivor. Skala vitlöken.
- Hetta upp 1 msk olja i en wokpanna. Lägg i hälften av köttet och bryn under omrörning. Ta upp köttet ur wokpannan. Hetta upp ytterligare 1 msk olja och bryn resten av köttet. Ta upp köttet ur pannan.
- Hetta upp resten av oljan och fräs paprikan under omrörning i 2 minuter. Tillsätt vårlöken och låt den fräsa med ca 1 minut. Pressa ner vitlöken. Tillsätt buljong och vitt vin och smaka av med risvin, peppar och soja. Tillsätt kött och kinakål och låt allt bli genomvarmt.
Publicerat den
4 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar