Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wok med kinakål

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En sund rätt som i stort sett blir färdig i en handvändning. Passar utmärkt för såväl vuxna som barn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa fläskfilén. Skär filén i tunna skivor. Blanda soja och potatismjöl i en skål och tillsätt köttet. Ställ åt sidan.
  2. Plocka av alla kinakålsblad från huvudet. Skölj bladen noga. Låt bladen rinna av väl. Halvera bladen på längden och skär dem i 2 cm stora bitar. Ansa paprikan och skär den i tunna strimlor. Skölj och ansa vårlökarna och skär dem i tunna skivor. Skala vitlöken.
  3. Hetta upp 1 msk olja i en wokpanna. Lägg i hälften av köttet och bryn under omrörning. Ta upp köttet ur wokpannan. Hetta upp ytterligare 1 msk olja och bryn resten av köttet. Ta upp köttet ur pannan.
  4. Hetta upp resten av oljan och fräs paprikan under omrörning i 2 minuter. Tillsätt vårlöken och låt den fräsa med ca 1 minut. Pressa ner vitlöken. Tillsätt buljong och vitt vin och smaka av med risvin, peppar och soja. Tillsätt kött och kinakål och låt allt bli genomvarmt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.