Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wok med köttfärs och nudlar

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god wokad, hälsosam rätt i asiatisk stil

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på paketet, häll av vattnet och spola nudlarna med kallt rinnande vatten. Lägg dem i en skål, tillsätt 1 msk av sesamoljan och blanda så att nudlarna täcks av olja.
  2. Hetta upp en wokpanna på medelstark värme, häll i jordnötsoljan och vicka på pannan så att oljan rinner ut över bottnen och värms upp. Lägg ner löken och woka i några min, tills den mjuknat. Tillsätt köttfärsen, finfördela den med en träsked eller trägaffel och woka i 3-5 min, tills den är jämnt brynt.
  3. Blanda ner ingefära, chili och fem kryddor-blandning och stek under oavbruten omrörning i 1 min. Tillsätt morötter, paprika och sockerärter och woka i ytterligare 4 min.
  4. Tillsätt böngroddar, resten av sesamoljan samt nudlarna och woka i 2 min till. Servera genast, gärna med sweet chilisås.
  5. Receptet går bra att halvera

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.