Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wok med räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Prova Cane syrup i marinader, till grillningar eller i sommarsalladen med färska rotfrukter och grönsaker. Ett bra tips att sätta piff på sommartallriken!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg nudlarna i blöt i kallt vatten i 20 minuter.
  2. Skala räkorna.
  3. Skölj broccolin och låt den rinna av på hushållspapper. Bryt loss små buketter. Skär sparrisen i bitar. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skölj och skär löken i bitar. Skölj och halvera tomaterna.
  4. Ta upp nudlarna från vattnet och låt dem droppa av i ett durkslag.
  5. Såsen: Blanda samman sirap, soja, ingefära och vitlök.
  6. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Lägg i broccolin och fräs den. Nudlarna och sparrisen läggs i och fräses. Därefter läggs paprika och lök i och får fräsa med. Tillsätt räkorna, tomaterna och sirapsblandningen och låt fräsa med tills det är varmt.
  7. Servera genast, eventuellt med en bit bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.