Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wokad grönkål med balsamvinägersås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera gärna woken som tillbehör till skinka eller revbensspjäll. Brysselkål kallas ibland för rosenkål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera, kärna ur och skär äpplet i bitar. Ansa och halvera brysselkålen.
  2. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Woka äpple, brysselkål och rosmarinblad under omrörning ca 5 min.
  3. Vänd ner grönkålen och låt fräsa med 2-3 min. Blanda i citronskal och fräs 1 minut. Krydda med salt och peppar.
  4. Smält smöret i en liten kastrull. Tillsätt vinäger och sjud ca 1 minut.
  5. Ringla såsen över kålen. Servera som ensamrätt, på buffé eller till julskinka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.