Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wokad kyckling med cashewnötter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Thaimat när den är som bäst, ja det är ju på en strand i självaste Thailand. Men när man är hemma i Sverige får man nöja sig med de underbara smakerna. Här har ni min favoriträtt i Thai kategorin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka ris enligt förpackning (ca 30 min).
  2. Ta bort stjälk och vitt innandöme från paprikan och skär i strimlor. Skiva salladslök (den gröna delen). Skala och finhacka vitlök. Strimla kyckling.
  3. Hetta upp en (wok-)panna på hög värme utan matfett. Rosta cashewnötterna ett par minuter tills de är lätt bruna. Lägg åt sidan.
  4. Woka: Ringla jordnötsolja i pannan. När pannan är het, lägg i vitlök. Låt steka i 5 sekunder. Tillsätt kyckling och paprika och stek i ca 2 minuter. Rör om.
  5. Tillsätt sherry och hosinsås och stek ytter­ligare ett par minuter, tills kycklingen är lätt genomstekt. Blanda. Tillsätt sesamolja och salladslök. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.