Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wokad kyckling med nötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med sin vackra färg och goda smak blir denna fantastiska wokrätt svår att motstå både för öga och gom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i 2 cm breda strimlor. Skala och skär lökeni 12 klyftor. Pressa vitlöken. Skala och skiva morötterna tunt. Ansa och skölj sockerärterna. Ansa och skiva champinjonerna.
  2. Hetta upp oljan på medelhög värme i en wokpanna eller en stor stekpanna. Tillsätt kycklingen och bryn under omrörning med en flat träslev i 3 minuter.
  3. Tillsätt lök, vitlök, ingefära och bryn ytterligare en minut under omrörning. Tillsätt morötterna och bryn ytterligare en minut.
  4. Tillsätt sockerärter och champinjoner. Bryn i 2 minuter. Tillsätt buljongen, sänk till svag värme och låt det sjuda under lock i ca 5 minuter.
  5. Blanda mjölet väl med mirin och soja. Tillsätt blandningen till woken och sjud upp under ständig omrörning. Låt sjuda i ca en minut och tillsätt cashewnötterna. Servera genast med nudlar eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.