Med sin vackra färg och goda smak blir denna fantastiska wokrätt svår att motstå både för öga och gom.
Instruktioner
- Skär kycklingfiléerna i 2 cm breda strimlor. Skala och skär lökeni 12 klyftor. Pressa vitlöken. Skala och skiva morötterna tunt. Ansa och skölj sockerärterna. Ansa och skiva champinjonerna.
- Hetta upp oljan på medelhög värme i en wokpanna eller en stor stekpanna. Tillsätt kycklingen och bryn under omrörning med en flat träslev i 3 minuter.
- Tillsätt lök, vitlök, ingefära och bryn ytterligare en minut under omrörning. Tillsätt morötterna och bryn ytterligare en minut.
- Tillsätt sockerärter och champinjoner. Bryn i 2 minuter. Tillsätt buljongen, sänk till svag värme och låt det sjuda under lock i ca 5 minuter.
- Blanda mjölet väl med mirin och soja. Tillsätt blandningen till woken och sjud upp under ständig omrörning. Låt sjuda i ca en minut och tillsätt cashewnötterna. Servera genast med nudlar eller ris.
Publicerat den
25 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar