Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wokad kyckling med nudlar och ingefära

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

För alla som gillar wokmat.

Ingredienser

Instruktioner

Skär kycklingen i strimlor. Lägg nudlarna i kallt vatten. Låt dem ligga tills de är mjuka vilket bör ta ca 15 minuter (varierar mellan olika nudlar). Skala zucchinin och skär i tärningar. Skär ner paprikan, pepparn, purjolöken och rödlöken i mindre bitar. Låt en wokpanna eller stekpanna bli riktigt varm på spisen. Bryn sesamfröna, koriandern och curryn i olivolja. Lägg i kycklingstrimlorna och bryn dem i ett par minuter. Lägg därefter i alla grönsakerna, utom vattenkastanjerna, och bryn dem en aning. Häll i vattnet, smaksätt med oystersåsen, sweet chilin, sesamoljan och den rivna ingefäran. Låt woken puttra en liten stund. Lägg i vattenkastanjerna och nudlarna. Rör runt och smaka av med ytterligare oystersås om så önskas. Låt det hela bli varmt i pannan innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.