Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wokad kycklingfilé med rödkålsnudlar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Hittade det här i en receptsamling från coop. Gott och snabblagat. Kycklingen kan bytas ut mot laxfilé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfilén i strimlor. Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg i filèerna. Låt dem ligga i marinaden under tiden grönsakerna förbereds. Strimla rödkålen i tunna strinlor, ett tips: använd osthyveln. Skala palsternackan och skär den i tunna strimlor. Urkärna och finhacka chilin. Hacka koriandern
  2. Hetta upp rapsolja i en wokpanna. Lägg i kycklingen och woka 4-5 minuter. Ta upp kycklingen och lägg ner palsternacka och rödkål. Woka 2-3 minuter. Tillsätt sesamolja, chili, honung och vinäger. Lägg i kycklingen och låt allt bli genomvarmt. Toppa med sesamfrö och finhackad koriander strax före serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ludan 2 januari 2011

    Denna rätt ser nog inte så aptitlig ut - barnen tyckte att kycklingen hade en konstig färg då den blivit rödaktig av kålen. Men det var inget fel på smaken alls och det var rätt så mättande.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.