Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wokad lax med asiatiska smaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spännande!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort ev skinn på laxen och tärna den i 2 cm stora kuber.
  2. Häll av linserna och spola igenom med kallt vatten, låt rinna av.
  3. Värm en wokpanna eller stor stekpanna, häll i hälften av oljan och fräs laxen på medelstark värme, salta lätt. Lägg sedan över den på ett fat så länge.
  4. Häll i resten av oljan och fräs wokgrönsakerna tills de mjuknar men har spänsten kvar. Rör ned linserna.
  5. Blanda vatten, limesaft, thai chilisås, riven ingefära och honung. Rör ned blandningen i woken och vänd ned laxbitarna. Smaka av med salt och eventuellt mera vatten om det verkar torrt. Hetta upp alltsammans. Strö över koriander eller persilja och garnera med limeskivor.
  6. Koka pastan enligt beskrivning på förpackningen. Skala morötterna och fortsätt skala till långa band som får koka med sista minuten i pastan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.