Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wokad lax med cajunsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lax, paprikor, champinjoner och salladslök tillsammans. Salladslöken byter jag ibland ut mot purjolök i lagom mängd. Det fungerar bra det också. Cajunkryddor ersätter jag med lite cayennepeppar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör samman marinaden i en skål. Skär bort skinnet på laxen och skär köttet i grova strimlor. Lägg dem i marinaden och rör om. Låt stå ca 1 tim.
  2. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Dela svampen och skiva salladslöken. Fräs paprikan, svampen och salladslöken ett par minuter i lite olja i het wok eller stor stekpanna under omrörning. Salta, peppra. Ta upp grönsakerna och lägg åt sidan.
  3. Hetta upp lite mer olja i woken. Ta upp laxbitarna ur marinaden och woka dem försiktigt ett par minuter.
  4. Häll på buljongen, crème fraîche och marinad och lägg i grönsakerna. Låt puttra på svag värme 1-2 min eller tills laxen är klar. Servera med kokt jasminris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.