Lax, paprikor, champinjoner och salladslök tillsammans. Salladslöken byter jag ibland ut mot purjolök i lagom mängd. Det fungerar bra det också. Cajunkryddor ersätter jag med lite cayennepeppar.
Instruktioner
- Rör samman marinaden i en skål. Skär bort skinnet på laxen och skär köttet i grova strimlor. Lägg dem i marinaden och rör om. Låt stå ca 1 tim.
- Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Dela svampen och skiva salladslöken. Fräs paprikan, svampen och salladslöken ett par minuter i lite olja i het wok eller stor stekpanna under omrörning. Salta, peppra. Ta upp grönsakerna och lägg åt sidan.
- Hetta upp lite mer olja i woken. Ta upp laxbitarna ur marinaden och woka dem försiktigt ett par minuter.
- Häll på buljongen, crème fraîche och marinad och lägg i grönsakerna. Låt puttra på svag värme 1-2 min eller tills laxen är klar. Servera med kokt jasminris.
Publicerat den
10 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar