Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wokad lax med cajunsås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

En lite annorlunda och mycket god wok från Viktväktarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop fish sauce, chilipepar och vitlök till en marinad i en skål.
  2. Skär bort ev skinn från laxen och strimla eller tärna i grova bitar.
  3. Lägg laxen i marinaden och rör om. Låt ligga i ca 1 timme. (Fish sauce och oyster sauce kan lukta ganska illa men smakar långt ifrån som det luktar.)
  4. Skär paprikan i bitar och skiva champinjoner och salladslök. Hetta upp oljan i wok eller stor stekpanna.
  5. Fräs grönsakerna i ett par minuter. Peppra (salta inte!!). Tag upp grönsakerna ur woken och lägg åt sidan.
  6. Hetta upp pannan igen och woka laxen försiktigt ett par minuter. Häll över buljong, fraiche, marinad och lägg i grönsakerna. Låt puttra tills laxen är färdig.
  7. Smaka av och salta ev. (Brukar vara väldigt salt ändå.)
  8. Servera med ris och extra grönsaker.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • rubus 10 augusti 2008

    Mycket gott ,snabbt och enkelt det gillar jag.

  • monicadanell 13 oktober 2013

    Super god wok med lax kommer att göra den igen 5 poäng monica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.