Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wokade heta tigerräkor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Koriander ger en mer påtaglig asiatisk smak, men alla gillar inte denna speciella krydda. Persilja är då ett bra alternativ.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka ris enligt förpackning (ca 20 min).
  2. Förbered: Finhacka persilja eller koriander. Skiva och mosa vitlöken. Riv ingefäran. Skala räkorna och skär bort tarmen.
  3. Woka: Hetta upp en (wok-)panna på högsta värme och ringla matolja runt kanterna så att pannan täcks av ett tunt lager fett.
  4. Lägg i räkorna när pannan är het. Tillsätt vitlök, ingefära, chilipulver, gurkmeja, senapsfrö, kardemumma och fisksås. Woka 1-2 minuter tills räkorna blivit röda. Rör om då och då.
  5. Tillsätt kokosmjölk. Koka upp och låt småkoka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja eller koriander.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tussilago_Flikkan 19 april 2009

    Har blivit en av mina favoriträtter!! Har gjort den med både räkor och kyckling - fullträff! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.