- Serverar: 4 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Koriander ger en mer påtaglig asiatisk smak, men alla gillar inte denna speciella krydda. Persilja är då ett bra alternativ.
Instruktioner
- Koka ris enligt förpackning (ca 20 min).
- Förbered: Finhacka persilja eller koriander.
Skiva och mosa vitlöken. Riv ingefäran.
Skala räkorna och skär bort tarmen.
- Woka: Hetta upp en (wok-)panna på högsta värme och ringla matolja runt kanterna så att pannan täcks av ett tunt lager fett.
- Lägg i räkorna när pannan är het. Tillsätt vitlök, ingefära, chilipulver, gurkmeja, senapsfrö, kardemumma och fisksås. Woka 1-2 minuter tills räkorna blivit röda. Rör om då och då.
- Tillsätt kokosmjölk. Koka upp och låt småkoka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja eller koriander.
Publicerat den
17 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har blivit en av mina favoriträtter!! Har gjort den med både räkor och kyckling - fullträff! :)