Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wokat asiatiskt ankbröst

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ankbröst är perfekt för den som vill kombinera smal, läcker och snabblagad mat. Köttet kommer allra bäst till sin rätt när det smaksätts på asiatiskt vis. Sambal är ett samlingsnamn för indonesiska kryddpastor. Sambal manis görs av chilifrukter och lite socker. Får du inte tag på sambal manis går det utmärkt att ersätta med sambal oelek och en rejäl nypa strösocker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj minimajsen och skär den i 3 cm bitar. Skölj sockerärterna och ta bort ändarna. Ansa och skölj purjolöken och skiva den tung. Skölj och ansa broccolin och skär små buketter. Skala broccolistammen och tärna den fint.
  2. Spola av ankbröstet under rinnande kallt vatten. Dra av skinnet och fettet och släng det. Om fettet sitter fast kan du skära bort det med en vass kniv. Skiva ankbröstet tunt.
  3. Häll solrosolja och sesamolja i en wokpanna eller stor stekpanna och hetta upp. Lägg i ankköttet och woka det runt om en-två minuter. Ta upp köttet, lägg det på en tallrik och ställ åt sidan. Lägg i grönsakerna och woka under omrörning cirka två minuter. Blanda ner ingefära och sambal manis.
  4. Blanda soja och vatten i en skål och häll i woken. Koka upp under omrörning och låt sjuda cirka fem minuter. Smaka av med soja. Lägg i köttet med eventuell sky och hetta upp. Strö över gräslök och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.