Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wokat fläsk med purjo & paprika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här receptet har ett lite annorlunda tillagningsätt när det gäller köttet. Och det blir lyckat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj kotletterna och snitta dem i fettkanten så de inte kupar sig under tillagningen. Lägg dem i en kastrull och häll på kallt vatten. Koka upp och skumma av. Sänk värmen och lägg på lock. Koka sakta i 30 minuter eller tills köttet är mört.
  2. Dela purjon på längden och skölj. Strimla i 3 cm stora bitar. Tag även med en del av det gröna. Skär paprikan i bitar. Finhacka vitlöken.
  3. Tag upp köttet och spola med kallt vatten. När det svalnat tag bort ben och fettkant och skär det i tunna skivor.
  4. Hetta upp olja i wokgrytan. Fräs köttet till det är brynt, tillsätt soja, het chilisås, finhackad vitlök, paprikan och purjon. Fräs i ca 2 minuter.
  5. Tillsätt Hoi sin sause och låt puttra ytterligare 2 minuter. Smaka av. Servera med jasminris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.