Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wokbiffar med heta kryddor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Köttfärs uppskattas och används i rätter över hela världen. I Kina kryddar man gärna med lite socker som tillsammans med starka kryddor ger ordentlig fart och fläkt åt dessa härliga små biffar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Servera med kokt ris eller kinesiska nudlar, soya och ångkokt stjälkselleri.
  2. Lägg köttet i en skål och tillsätt risvin/sherry, soya och potatismjöl. Forma 12 små färsbiffar, runda eller avlånga, och lägg dem på en skärbräda med lite potatismjöl på.
  3. Skala vitlöksklyftorna. Dela paprikorna, ta bort alla kärnor och skär dem i 2 cm stora bitar. Värm matolja i en wokpanna. Lägg i färsbiffarna, hälften åt gången, och stek dem till fin färg på båda sidor. Lägg upp dem på ett fat.
  4. Stek vitlöksklyftorna och sedan paprikan, ca 1 min vardera. Vitlöken ska få svagt brun färg.
  5. Ta bort överflödig olja och lägg tillbaka biffarna. Strö socker och chili över och låt allt bli varmt under lock. Servera rätten rykande varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.