Den perfekta picknickdesserten. Om man är lite bekväm så köp färdiga tortillawraps istället för att baka egna.
Instruktioner
- Ansa och skär rabarbern i 3 cm breda bitar. Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna. Koka upp vatten, vaniljstång, socker, vaniljfrön och citronsaft i en kastrull. Tillsätt rabarbern och låt nätt och jämnt koka upp. När första bubblan syns, ta kastrullen åt sidan och täck med plastfolie. Låt stå i rumstemperatur i 12 timmar.
- Blanda mjölk, 1 dl mjöl och jäst väl och låt jäsa tills första bubblan syns, ca 45 minuter. Tillsätt 2½ dl mjöl, socker och salt i degen och blanda till en smidig deg i maskin. Blanda i smöret klickvis och arbeta degen i ytterligare 10 minuter.
- Dela degen i 4 bitar och forma till runda bullar. Kavla ut till platta kakor, ca 1 mm tjocka, på mjöladarbetsbänk. Värm en stekpanna och stek wrapsen ca 1½ minut på varje sida. Linda genast in dem i plastfolie och låt dem kallna.
- Lägg wrapsen på smörgåspapper och bred på lemoncurd och färskost. Lägg på den inkokta rabarbern och rulla ihop.
Publicerat den
4 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar