Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wraps med pulled höna, färskost och kantarellsallad

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Höns- eller kycklingköttet steks med goda kryddor tills det går att dra isär i mindre bitar. Köttet serveras i ett tortillabröd tillsammans med en läcker syltad kantarellsallad och svampfärskost. En riktigt lyxig wrap med goda smakkombinationer! De syltade kantarellerna kan göras i förväg, men vänta med att blanda dem med grönsakerna tills det är dags att äta. Höna tar lite längre tid att tillaga än kyckling så känn efter om köttet är mört innan du tar av det från spisen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda löken med övriga ingredienser i en gryta. Strimla höns- eller kycklingköttet och blanda ner i grytan. Låt puttra utan lock tills köttet känns mört, ca 30 minuter.
  2. Syltad kantarellsallad: Ansa svampen. Koka upp vatten, socker, ättika och salt. Lägg svampen i lagen och låt kallna. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Skala och finstrimla löken. Kärna ur och strimla äpplet. Strimla gurkan och grovhacka salladen. Låt svampen rinna av. Blanda den med lök, äpple, gurka och sallad.
  3. Svampfärskost: Ansa och grovhacka svampen. Skala och finhacka löken. Stek svamp, lök och timjan i smör tills all vätska kokat in. Låt svampen svalna. Mixa svamp- och lökfräs med färskost och sherry i en matberedare. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg ut tortillabröden och bred ett tjock lager färskost på dem. Lägg på hönskött och kantarellsallad. Vik in sidorna och rulla ihop till wraps. Rulla in wrapsen i smörgåspapper.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.