Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Xantepäron med nötgrädde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag bara älskar smaken av päronkonjak, bara som den är eller som här i en alldeles delikat dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och socker. Skala, kärna ur och halvera päronen. Lägg päronhalvorna i den varma lagen och koka dem precis mjuka. Ta upp dem med en hålslev och lägg dem i en skål och slå 1½ dl päronkonjak över.
  2. Koka samman sockerlagen tills det återstår ca 3 dl. Låt svalna innan den hälls över päronhalvorna.. Ställ i kylskåp tills nästa dag.
  3. Vispa grädden till fast skum. Blanda nöthacket och 2 msk päronkonjak i grädden och servera denna till de kalla päronhalvorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.