Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

XL-dinkelbullar med hallon och kardemumma

 
Skriv ut

Riktigt stora, fluffiga och goda hallon- och kardemumma-bullar! Dessa härligt fluffiga vänner är perfekta till eftermiddagsfikat, kalaset, picknicken eller vickningen! Dessa bullar blir riktigt stora, så var beredd på det ;) Receptet räcker till 30 bullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Värm mjölken till fingervarmt, 37°. Häll den över jästen, rör om så att jästen löser sig. Tillsätt smöret, saltet, strösockret, kardemumman och nästan allt mjöl.
  3. Arbeta degen tills den blir blank och smidig.
  4. Låt jäsa under bakduk i 15 min.
  5. Sätt ugnen på 250°.
  6. Rör ihop fyllningen, blanda smöret, strösockret, kardemumman och vaniljsockret i en bunke och rör om till en kräm.
  7. Arbeta degen på lätt mjölat bänk. Dela den i två delar och kavla ut dem till rektanglar, ca 30x45 cm.
  8. Fördela fyllningen på rektanglarna. Smula den frysta hallonen jämnt över deg-rektangeln.
  9. Vik dubbelt från långsidan. Skär tvärsöver i ca 2 cm breda remsor. Vrid degremsorna och forma dem till lösa knutar.
  10. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 20 min.
  11. Blanda äggulan, mjölken och saltet. Pensla bullarna och strö över råsocker.
  12. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min.
  13. Låt svalna på galler.
  14. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.