Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yaela's Smarriga Marockanska Paprikor!

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En riktigt god och smarrig måltid som är både Lättgjord, vegetarisk och innehåller få ingredienser!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken i små bitar, stek den sedan i rikligt med olja tills den blivit gyllenbrun. Blanda i rikligt med basilika (jag använder färsk basilika, det gör rätten godare!) Tillsätt kryddorna utifrån hur starkt du vill ha det. Jag älskar stark mat och skrev måtten utifrån hur jag gillar det.
  2. Låt riset koka under tiden  (Det lättaste är att använda ett ris som inte klibbar ihop sig (som till exempel jasminris).
  3. När riset är färdigt blandar du in löken och tillsätt kryddorna och basilikan. Sätt ugnen på 200°. Skär av toppen på paprikorna, ta ut innehållet och ställ dem i en stor ugnssäker form. Om du vill sa kan du leka med fantasin genom att skära paprikan i form av blommor, det ser mycket finare ut! Stek i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
  4. Dekorera maten med den rivna osten.
  5. En jättegod sallad som passar bra till denna måltid: skär upp gurka och tomat. Lägg dem i en bunke och krydda med lite svartpeppar och salt. Häll sedan pressad citron över salladen och rör om.
  6. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.