Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ylvas limpa

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den här limpreceptet kommer från min moster Ylva. Jag serverades det varje morgon som barn, nostalgi!=)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet ljummet i kastrull.Häll i stor bunke, helst hushållsassistent, rör ut jästen i vattnet.
  2. Tillsätt salt,farin,ägg och rågsikt och maskinknåda den smidig.Låt degen jäsa till dubbel storlek under bakduk.
  3. Ta upp degen på bakbordet och dela den i 6 delar.Forma till limpor,lägg på plåtar och låt dem jäsa.
  4. Grädda 20-25 minuter i 175 grader,pensla med vatten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.